breed gespecialiseerd

Wij zijn al meer dan 40 jaar een begrip in grond-, weg-, waterbouw én recycling. Wij zorgen voor een sterke basis waarop je kunt bouwen. Van grond-, weg- en waterbouwwerken, het leveren van bouwstoffen, tot recycling van gips en gasbeton. Wij zijn gevestigd in Lexmond, Gorinchem, Meppel en Kerkrade, maar je vindt ons werk vér buiten de Nederlandse grenzen. We verzetten zelfs werk in België, Duitsland óf in andere Europese landen.

Van waarde

Onze mensen zijn onze kracht. Waar Ber Kok het bedrijf ooit in 1978 oprichtte zijn we samen met ruim 100 mensen gegroeid tot het bedrijf dat we nu zijn. We zijn trots op het vakmanschap, kennis en het familiegevoel dat er binnen het bedrijf leeft. Iedereen is voor ons van grote waarde. Graag vertellen we u meer over onze historie.

1978

Fouragehandel én het loonbedrijf. Daarmee legt Ber Kok de basis voor Kok Lexmond.

1983

Door ruilverkaveling in de regio verschuiven de werkzaamheden steeds meer naar loon- en grondverzet. De eerste puinbreker is een feit!

1984

Kent u ze nog? De Vicon persen en New Holland rollenpers? Kok Lexmond is druk met verpakken.

1993

De Read WasteManager W/M 2000 wordt aangeschaft. Er ontstaat steeds meer vraag naar het zeven van zand, grond en puin. Recycling wordt steeds belangrijker, ook op locatie!

1995

De vraag naar mobiel puin recyclen blijft groeien. Op het eigen terrein in Lexmond, maar ook bij de klant.

1999

De Gorkumse Containerservice en Milieu Service (GC&MS) in Gorinchem wordt overgenomen. De tweede vestiging is een feit en er wordt gestart met de eerste afvalinzameling activiteiten. De recycling activiteiten worden verder uitgebreid.

2003

Kok Lexmond bestaat 25 jaar! Dit wordt gevierd met de opening van de nieuwe werkplaats én kantoor.

2005

Voor het recyclen van gips wordt GipsNet in Amersfoort overgenomen. De installatie verhuist naar Gorinchem en wordt geoptimaliseerd.

2010

Kok Meppel is een feit! Hier is een op- en overslagplaats. Er kunnen bouwstoffen geleverd worden en puin wordt gerecycled tot menggranulaat.

2019

Reden voor een feestje! Dat was het zeker toen Keestrack zijn nieuwe fabriek opende in Tsjechië. Met ons personeel namen we een kijkje. Kok Lexmond heeft 13 puinbrekers van dit merk.

2020

Landelijke dekking van alle activiteiten. Hodzelmans B.V. in Kerkrade wordt overgenomen.

2021

Hanco en Henk Kok, de zonen van Ber, zetten samen met Ber het familiebedrijf voort.

2023

Kok Lexmond bestaat 45 jaar!